INFORMACIJA GLEDE PARKIRANJA V OBČINI ŠENTJUR

OBMOČJA KRATKOTRAJNEGA PARKIRANJA – MODRE CONE

 Območja kratkotrajnega parkiranja so uvedena na delu parkirišč na treh lokacijah, in sicer:

  • na parkirišču za občinsko stavbo na naslovu Mestni trg 10, Šentjur (14 parkirnih mest),
  • na moderniziranem parkirišču pri Zdravstvenem domu Šentjur (20 parkirnih mest),
  • pri poslovnem objektu Drofenikova ulica 16 (19 parkirnih mest).

Parkirni prostori, na katerih velja omejitev parkiranja, so označeni s talnimi označbami modre barve in s prometno signalizacijo na dostopu na parkirišče.

Parkiranje na območju modre cone omogoča brezplačno parkiranje do 2 uri. Po izteku dovoljenega časa mora voznik vozilo odpeljati. Omejitev kratkotrajnega parkiranja velja vsak delovnik med 7. in 15. uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih omejitve parkiranja ni.

Voznik mora na vidno mesto v avtomobilu namestiti:

  • parkirno uro ali
  • označiti na list papirja uro začetka parkiranja.

PARKIRIŠČE PARKIRAJ IN PRESEDI (P & R)

Na novozgrajenem parkirišču pri avtobusni postaji je vzpostavljen sistem parkiraj in presedi (P&R). Za ceno 1 EUR je posamezniku omogočeno dnevno parkiranje na parkirišču in prevoz na relaciji Šentjur – Celje z javnim avtobusom (enosmerna karta na tej relaciji sicer stane 2,3 EUR). Uporabnik parkirišča za ceno 1 EUR dobi parkirni listek, ki ga namesti na vidno mesto v avtomobilu ter potrdilo za brezplačno avtobusno vozovnico. Potrdilo se izroči vozniku avtobusa, ki izda brezplačno vozovnico. Parkomat je postavljen pri vhodu na parkirišče. Parkirišče obratuje vsak delavnik med 7:00 in 15:00 uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih je parkiranje brezplačno.

Objavljeno v: Zdravstveni dom Šentjur

Pustite odgovor